Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Специални предложения

Банка ДСК ще подпомогне подготовката на студенти от Стопански факултет на СУ

Специалисти от банката ще съдействат за усъвършенстването на учебните програми за бакалавър и магистър с обогатяването им с примери от практиката

Банка ДСК ще подпомогне подготовката на студенти от Стопански факултет на СУ

Снимка: Банка ДСК

Банка ДСК ще се включи още по-активно в подготовката на бъдещи специалисти по икономика и финанси. Това предвижда сключено наскоро споразумение за сътрудничество между финансовата институция и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Специалисти от банката ще съдействат за усъвършенстването на учебните програми за бакалавър и магистър с обогатяването им с примери от практиката и дори с въвеждане на нови дисциплини и специалности. Експерти от Банка ДСК ще водят и лекции и така ще предадат на бъдещите експерти в сферата на управлението, финансите, счетоводството и одита, анализа на големи бази данни и други, безценен опит, подпомагайки бъдещото им кариерно развитие.

Други заложени в споразумението дейности включват анализи на реални казуси от практиката, провеждане на съвместни специализирани обучения, кръгли маси и конференции на теми, които са важни за бизнеса. Банка ДСК ще осигурява студентски стажове и съдействие в кариерното развитие на студентите, като така ще затвърди и позициите си на един от най-предпочитан от студентите работодател в страната.

„Осъзнаваме нашата отговорност и ангажираност към бъдещите специалисти в областта на икономиката и финансите и с това споразумение ясно заявяваме, че правим всичко, което е по силите ни, за да осигурим още по-добра среда за развитието им. Партньорството между бизнеса и университетите винаги е имало отличен потенциал – продължаваме да вярваме в това. Банка ДСК е най-голямата финансова институция в България, с дългогодишна история, но продължава да се променя и развива всеки ден. Това се случва основно благодарение на висококвалифицираните ни специалисти“, сподели г-н Тамаш Хак-Ковач, главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

„Основен приоритет за Стопанския факултет е да развива съвместни инициативи с водещите компании в ключови сектори от икономиката, чрез които да подобряваме непрекъснато учебното съдържание, научните изследвания и възможностите за реализация на нашите студенти. Партньорството ни с Банка ДСК обхваща съвременни теми като приложение на изкуствения интелект и анализа на големи данни в бизнеса, дигиталните приложения в счетоводството и финансите, управление на иновациите и др. С помощта на партньорите ни от бизнеса ще утвърдим лидерската си позиция в тези области и ще дадем повече възможности на нашите студенти“, каза доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Специални предложения
Каква е разликата между демпферен и твърд маховик?